13. Prosinac 2011., Dodaj komentar

Nastupi malih folkloraša u Zagrebu i Samoboru

Autor: Goran Macut

Mali folkloraši Zrinskog su 26.11.2011. ponovo pokazali svoje umijeće u izvođenju dječjih igara, pjesama i plesova.

Mlađa dječja grupa je nastupila na 4. festivalčiću dječjeg folklornog stvaralaštva “Naše kolo veliko” u Zagrebu. Valja napomenuti da su nastupali i na sva 3 dosadašnja. Stručni sud je ocijenio da ta grupa može poslužiti kao savršeni primjer kako treba izgledati dobra dječja grupa. Napomenuli su da osim što su dobro uvježbani i primjereno obučeni, s užitkom i veseljem  prezentiraju naučeno, što dokazuje da se prilikom rada s njima vodilo računa da se “djeci da dječje”. Ovakve kritike nas sve neizmjerno vesele. Izveli su koreografiju igara vrbovečkog kraja koja je temeljena na zapisima tiskanim 1868.godine.

Istovremeno je starija dječja grupa nastupila u Samoboru na Županijskoj smotri dječjeg folklora. Izveli su plesove Zagorja, za što su dobili sve pohvale. Od srca im čestitamo, kao i voditeljici folklorne sekcije (koja je i autor koreografija) Ljiljani Stanko i njenoj korepetitorici Dunji Belaj.

Zahvaljujemo i roditeljima koji su svojim angažmanom omogućili odlazak djece na ove nastupe. Hvala Vam!

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>