26. Prosinac 2011., Dodaj komentar

Održani Božićni koncerti folklorne sekcije

Autor: Goran Macut

plakat za božićni koncert

U nedjelju 18.12. u 17:00 i 19:00 održana su dva Božićna koncerta folklorne sekcije. Gosti folklorne sekcije bili su Češka Obec Bjelovar i tamburaški orkestar Zrinskog.

Prikazima priprema obitelji za Božić,  raznih obilazaka: Barbaša, Svete Lucije, Betlehemara te božićnim pjesmama, uspješno su nas uspjeli prenijeti u vrijeme kada se skoromno, ali veselo i dostojanstveno živjelo. U drugom dijelu koncerta izveli su plesove Murtera, Moslavine, Valpova te salonsko kolo uz pratnju tamburaškog orkestra. Bjelovarčani su se predstavili češkim plesovima.

Posebne pohvale idu publici. Dvorana POU Vrbovec na oba koncerta bila je prepuna što nas i veseli i rastužuje. Veselimo se zato što vidimo koliki je u našem Gradu interes za naš rad, a tužni smo jer u Vrbovcu nema odgovarajuće pozornice na kojoj bi mogli publici pokazati što možemo. Dvorana POU se nažalost pokazala premalom i želimo se ispričati ljudima koji nisu mogli kupiti rasprodane karte i pogledati koncert.

Slike u nastavku ustupio nam je Mladen Sesvečan, otac jedne od naših folklorašica:

Božićni koncert folklorne sekcije 2011

Slika 6 od 6

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>