10. Lipanj 2012., Dodaj komentar

Tamburaški orkestar prvi na županijskoj smotri

Autor: Dora Špehar

U subotu, 9. lipnja, održana je prva županijska smotra tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu. Na smotri je sudjelovalo sedam tamburaških sastava te tri tamburaška orkestra. Naš se tamburaški orkestar, pod vodstvom Tonija Zdunića, predstavio s idućim skladbama: Cantabile za veliki orkestar, Adalberta Markovića, zatim Narodni ples br. 1, Tihomila Vidoševića te Dohvati crvenu trešnju, Bože Potočnika.
Prema riječima selektora, ovaj orkestralni i vrlo zahtjevni repertoar je u potpunosti korektno odrađen zahvaljujući discipliniranom orkestru koji prati svoje dionice i dirigenta. Selektor, Siniša Leoplod, za naš je orkestar imao samo riječi hvale. Isto tako, pohvalio je i dirigenta za kojeg kaže da zna što radi te da je vrlo perspektivan mladi dirigent i talentirani glazbenik.

Naš se orkestar, sa svojih 14 svirača tako plasirao na državnu smotru koja će biti održana u Ogulinu, u listopadu ove godine.
Čestitamo!

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>