16. Srpanj 2013., Dodaj komentar

Predsjednica HKUD-a “Petar Zrinski” o uspjesima društva

Autor: Dora Špehar

Dobre vijesti stigle su kasno navečer u subotu iz Omiša – naša klapa Zrinski izborila je nastup u finalnoj večeri omiškog Festivala dalmatinskih klapa! Time se za ovu godinu svrstala u dvanaest najboljih klapa u Hrvatskoj. Čestitam im! Čestitam im u svoje ime i u ime svih članova HKUD-a „Petar Zrinski“! Čestitam i njihovom voditelju Toniju Zduniću, koji je našao pravu formulu za našu klapu i njen uspjeh! Ovo je u svakom slučaju prije svega veliko priznanje njemu. Zato, svaka čast, Toni!
A još ovakva vijest stigne nakon uspjeha našeg Mješovitog pjevačkog zbora i „Lere“ na Županijskoj smotri pjevačkih zborova i malih sastava! Dva sjajno odrađena nastupa nagradio je i selektor koji je odlučio da baš mi, i zbor i „Lera“, predstavljamo Županiju na državnoj smotri. Ovo je definitivno godina pjevača u „Zrinskom“, jer su sve tri naše pjevačke grupe ostvarile uspjeh! Lijepo je pjevati, družiti se, nastupati, ali je slatko za to dobiti i priznanje i nagradu! U ova ne baš laka vremena, lijepo se osjetiti uspješnim, lijepo je biti predsjednicom ovog društva, lijepo je biti njegov član, a vjerujem najljepše je našim mladim voditeljima Mireli, Ani i Toniju. Ako je itko sumnjao zbog vaših godina i (ne)iskustva u vaše voditeljske sposobnosti, sad ste mu pokazali!
Ali, da se vratim na Klapu i Omiš. Samo mi pjevači znamo koliko je truda, zajedničkog pjevanja, „glancanja“ detalja i težih dijelova, međusobnog slušanja i pomaganja, potrebno da jedan mali pjevački sastav, kao što je klapa, ostvari ovakav uspjeh. Pazite, mi smo amateri u pravom smislu te riječi! Pa onda audicija da biste uopće dobili priliku ući među najboljih trideset i šest, pa nastup na polufinalnoj večeri, pa iščekivanje… Nije lako u prvoj ligi! Uz odvajanje slobodnog vremena za probe, svaki tjedan, već mjesecima unaprijed treba planirati i godišnji odmor i oslobođenje od obveza u vrijeme održavanja polufinala, a sad još i finalne večeri… Zahtjevan je to i organizacijski i financijski pothvat.
Zato je ovo prilika i zahvaliti se svim sponzorima ovogodišnjeg nastupa Klape „Zrinski“ na polufinalnoj večeri u Omišu. To su, u prvom redu Grad Vrbovec, bez čije stalne pomoći teško da bismo opstali na ovakav način, zatim Zagrebačka županija, DVD Vrbovec i osobno Slavko Povrlišek, PIK Vrbovec, A.P.O. Miljenko Prigorec, Udruga vinogradara Vrbovec, Veterinarska stanica Vrbovec, DVD Kaštel Gomilica, Dumičić Magda iz Podstrane… Moju osobnu zahvalu i pohvalu za organizaciju ima naš dopredsjednik Željko Mladenović.
Na kraju još jednom čestitam Klapi i njihovu voditelju, a svima vama koji volite Zrinski i podržavate nas već preko sto godina, veliko, veliko Hvala.

Predsjednica HKUD-a „Petar Zrinski“
Suzana Trninić

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>