14. Listopad 2013., Dodaj komentar

Zbor nastupio na državnoj smotri

Autor: Dora Špehar

Ovaj je vikend zbor sudjelovao na državnoj smotri pjevačkih zborova u Novigradu. Premda to nije njihov prvi nastup na državnoj smotri, ovo će sudjelovanje pamtiti, osim po dobrom provodu, i po pozitivnim kritikama ocjenjivača koji kažu da zbor ima lijepo oblikovan ton i da zrači nevjerojatnom energijom koja je ostala zapažena. Tako je zbor poprimio simpatije svih sudionika, do te mjere simpatičnosti da su i drugi zborovi navijali sa Petar Zrinski, a silazak s pozornice popraćen je gromoglasnim pljeskom čak i dugo nakon što pjevača više nije bilo na njoj.

Službeni se program smotre sastojao od dva dijela; subotnji natjecateljski dio, na kojem je zbor izveo pjesme Steza, The Seal Lullaby i Slavonsku poskočicu, i nedjeljnog revijalnog dijela na kojem su se izvele pjesme Nobody knows i Rum dum dum.
Izvedbe ovih pjesama upotpunili su mali pomagači zbora, Ana Jaklinović (solistica u pjesmi Nobody knows) i Jurica Bažant (klavirska pratnja u pjesmi The seals lullaby).
Ova hvaljena energija i simpatičnost zbora ne bi došla do izražaja da odnos zbora s dirigenticom Mirelom Mihajlović nije na tako dobroj razini, što je primjetio i ocjenjivački sud.

S osmjehom na licu, zbor je napustio Novigrad i uputio se prema San Mauru pored Momjana na zasluženo opuštanje od napornog vikenda. Obitelj Sinković ugostila je zbor na svom imanju gdje su pjevači imali prilike degustirati domaće likere, vina i kolače. Obitelj Sinković već se generacijama bavi proizvodnjom vina i likera u brdskoj istarskoj idili, a za njihovu su se gostoljubivost pjevači zahvalili onako kako najbolje to znaju-pjesmom.
Premda u rukama nemaju konkretnu nagradu, pjevači i dirigentica iznimno su zadovoljni plasmanom na državnu smotru, sudjelovanjem, druženju i komplimentima. Najveseliji se zbor ove smotre nada da će Novigrad posjetiti i iduće godine na još jednom okupljanju najboljih zborova Hrvatske.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>